• 31.01. - 05.12.2018
    The Feldenkrais Method – ATM classes in Newland 2018 » read more «

  • 18.02. - 25.11.2018
    FREE Tango Practica @ The SUNDAY SERVICE in Lydney » read more «

  • 02.04. - 01.12.2018
    Argentine Tango Classes in Newland 2018 » read more «

Min kærlighed til argentinsk tango

Feb 16th, 2012 by admin | 0

I 1997 kom jeg (Bärbel Rücker) til at se filmen ”The Tango Lesson” af Sally Potter (se filmen “The Tango Lesson”). Jeg blev fascineret med det sammen af den argentinske tango og hvordan hovedpersonen kastede sig ud i at lære argentinsk tango.

Jeg tænkte med det samme: ”Jeg vil danse argentinsk tango. Jeg må lære det. Det skal være nu.”

To dage efter besøgte jeg min første milonga (danseaften) i Bonn, deltog i introduktionen og havde efterfølgende mine første gode danseoplevelser. Dermed blevet jeg helt solgt.

Dansen har efterfølgende forandret hele mit liv. I starten skiftede mit tøj farve og form og mine sko fik hæl på. En forandring fra praktisk til feminint. Allerede efter få måneder begyndte jeg at rejse til udlandet for at danse og mødte på en af mine rejser kærligheden i form af en dansk tangodanser. Takket være ham at jeg lærte dansk og at jeg kom til Danmark.

Argentinsk tango er en social dans og bliver danset på milongaer & practicas (øveaftener) verden over. Danseparrene følger danseretningen (imod uret) og der danses i flere baner. Et dansegulv kan godt blive tæt pakket, men i bedste tilfældet passer alle på hinanden.

Argentinsk tango er et sprog, der bliver talt med kroppen og hjertet. Dansen fungerer bedst når begge dansepartnere lytter til hinanden og til musikken. Alle tre har noget at sige og rollerne er ikke et spørgsmål om aktivt eller passivt. Kvinderne kommer til at gå meget baglæns, mens herrerne gå fremad, holder øjnene med dansegulvet og følger danseretningen. Det kræver en del tillid fra en kvinde at lade sig lede baglæns og det er en stor opgave for herrerene at passe på deres dansepartner. Kun i trygge rammer kan vi slappe af, koncentrere os om partnere og musikken og fortælle hinanden om musikken, vores følelser.

Argentinsk tango er at gå sammen! At være sammen i øjeblikket. Argentinsk tango er en dans med en omfavnelse, to hjerter og fire ben. Det handler ikke om at lave gymnastiske øvelser, ikke om vilde figurer, ikke om at vise sig frem! Tværtimod, argentinsk tango er nærvær og at tage imod et andet menneske og musikken uden at tabe sig selv.

Når man danser argentinsk tango kommer man tæt på mange mennesker. Tit har man ikke haft kontakt før, heller ikke talt sammen inden man omfavner hinanden, men kærligheden til denne dans er nok til at opleve magiske øjeblikke mens vi ”taler” tango til hinanden.

Siden 1999 er jeg selv begyndt at undervise i argentinsk tango og siden 2008 rejser jeg rundt i Europa for at være Tango DJ. I 2009 startede jeg min egen virksomhed Tanzbar.

Kig gerne forbi en dag og find ud om argentinsk tango er noget for dig.

Bärbel & Martin | Frédéric Furlano

Mange tak for invitationen at skrive et blog indlæg hos dig Mie: Change is a possibility.

Argentine Tango Teacher & DJ Bärbel Rücker | Tanzbar
2008 2009 20102011 2012 2013201420152016

Comments are closed.